Parlamentul grec a acordat votul de încredere noului Guvern condus de Alexis Tsipras

Parlamentul grec a acordat votul de încredere, în noaptea de miercuri spre joi, noului Guvern condus de Alexis Tsipras, pentru a începe implementarea măsurilor dure de austeritate, relatează publicaţia Proto Thema, în ediţia electronică.

468 afișări
Imaginea articolului Parlamentul grec a acordat votul de încredere noului Guvern condus de Alexis Tsipras

Parlamentul grec a acordat votul de încredere noului Guvern condus de Alexis Tsipras (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Parlamentul a votat, în jurul orei 2.00, Guvernul de coaliţie dominat de partidul de stânga Syriza, al premierului Alexis Tsipras. Dintre cei 300 de parlamentari greci, 155 au votat în favoarea Guvernului, 144 împotrivă şi unul s-a abţinut.

Syriza a câştigat prima dată alegerile legislative din Grecia la 25 ianuarie, cu 36% din voturi, astfel că Alexis Tsipras a devenit cel mai tânăr premier grec. După şapte luni de negocieri dure şi dezbateri aprinse şi un referendum în iulie la care milioane de greci au respins măsurile de austeritate, Tsipras a fost nevoit să-şi încalce promisiunile electorale, iar o parte din parlamentarii partidului său au format o nouă formaţiune, Unitatea Populară.

Reformele dure impuse de creditorii internaţionali au fost votate însă cu sprijinul opoziţiei, după care Tsipras a convocat alegeri anticipate pentru 20 septembrie. Alegătorii au ales să acorde a doua şansă partidului Syriza, în pofida măsurilor de austeritate adoptate.

În urma votului de încredere al Parlamentului, Guvernul grec va trebui să implementeze noi măsuri de austeritate, prevăzute în cel de-al treilea acord de finanţare internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici