Parlamentul Rusiei a aprobat recrutarea militarilor prin convocare electronică

Consiliul Federal al Rusiei a aprobat un proiect de lege care va permite autorităţilor să emită somaţii electronice pentru înrolaţi şi rezervişti, în contextul luptei din Ucraina.

148 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Rusiei a aprobat recrutarea militarilor prin convocare electronică

Parlamentul Rusiei a aprobat recrutarea militarilor prin convocare electronică

Votul de astăzi vine după unda verde primită ieri din partea Camerei inferioare a Rusiei, Duma de Stat, şi a fost ultimul pas necesar înainte ca proiectul de lege să fie transmis preşedintelui Vladimir Putin, care acum este aşteptat să semneze noua lege.

Această lege a alimentat temerile că guvernul va lansa un nou val de mobilizare, după cel ordonat de Putin în toamnă, deşi autorităţile au declarat că nu se preconizează o nouă mobilizare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că proiectul de lege este necesar pentru a eficientiza sistemul de rechemare învechit, în lumina deficienţelor apărute în urma mobilizării parţiale din toamna trecută.

Putin anunţase rechemarea a 300.000 de rezervişti în septembrie, după contraofensiva ucraineană care a împins forţele ruse din zone mari din estul ţării.

Ordinul de mobilizare a dus la un exod de bărbaţi ruşi estimat la câteva sute de mii de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici