Parlamentul ungar interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri

Parlamentul ungar a adoptat marţi cu o largă majoritate o lege care interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri.

789 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ungar interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri

Parlamentul ungar interzice aparatele pentru jocuri de noroc în baruri (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia, anunţată public de luni, a fost adoptată în cadrul unei proceduri de urgenţă, din cauză că Guvernul nu a dorit o lungă dezbatere parlamentară asupra acestui proiect.

Cvasitotalitatea deputaţilor prezenţi, în principal din cadrul partidului Fidesz, aflat la putere, s-a pronunţat în favoarea legii (238 de voturi). Un parlamentar socialist s-a opus, iar alţi opt (şapte socialişti şi un deputat din cadrul partidului Jobbik, de extremă dreapta) s-au abţinut.

Partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban deţine o majoritate de două-treimi din mandate.

Noua lege interzice utilizarea a aproximativ 4.500 de aparate pentru jocuri de noroc, dintre care majoritatea se află în baruri sau mici săli de jocuri de noroc. Trei cazinouri importante de la Budapesta, deţinute de către mari grupuri internaţionale, nu sunt vizate de această lege.

Janos Lazar, directorul de cabinet al lui Orban, a justificat luni măsura prin faptul că "păturile" sărace din cadrul societăţii îşi lasă banii în aceste aparate, lucru ce reprezintă o problemă socială.

Măsuri precedente adoptate în acest sens au avut doar un efect limitat, a adăugat Lazar.

El a menţionat, de asemenea, anumite "grupuri de interese", "a căror activitate ar reprezenta riscuri la adresa securităţii naţionale", fără să facă alte precizări.

Guvernul estimează că această interdicţie va crea o pierdere în valoare de aproximativ 30 de milioane de forinţi (aproximativ 105 milioane de euro) la buget, reprezentândd echivalentul impozitelor care nu vor mai fi percepute în acest sector.

Lazar a anunţat că este necesar ca Ministerul Justiţiei să găsească un mijloc de taxare a jocurilor online pentru acoperirea acestei pierderi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici