Particule radioactive provenind de la Fukushima, aduse de curenţi oceanici în vestul Canadei

Particule radioactive provenind de la accidentul produs în 2011 la centrala nucleară niponă Fukushima au traversat Oceanul Pacific, fiind depistate în regiunea canadiană Columbia Britanică, relatează Globe and Mail.

281 afișări
Imaginea articolului Particule radioactive provenind de la Fukushima, aduse de curenţi oceanici în vestul Canadei

Centrala nucleară de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este prima dată când particule radioactive provenind de la centrala Fukushima sunt depistate în America de Nord.

Nivelul radioactiv depistat este scăzut şi nu reprezintă niciun pericol pentru oameni, pentru peşti sau pentru mediul înconjurător.

Însă situaţia este urmărită cu atenţie de oameni de ştiinţă din întreaga lume, iar numeroşi voluntari au fost mobilizaţi pentru a urmări curenţii oceanici.

Imediat după dezastrul din 2011, specialiştii canadieni descoperiseră particule aduse de aer în partea de vest a ţării. De asemenea, în noiembrie 2014, autorităţile americane depistaseră particule radioactive în Oceanul Pacific, la circa 150 de kilometri de coastele Californiei.

Însă, în februarie 2015, particule radioactive au fost depistate în apă din Oceanul Pacific colectată pe o plajă din Ucluelet, în Columbia Britanică (vestul Canadei).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici