Partidul Comuniştilor din R. Moldova câştigă detaşat alegerile - exit poll

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a câştigat detaşat alegerile legislative, cu 45,5 la sută din voturi, arată rezultatele preliminare ale sondajului efectuat la ieşirea de la urne, prezentate după închiderea secţiilor de vot, la ora 21.00, relatează Moldpres, în pagina electronică.

69 afișări
Imaginea articolului Partidul Comuniştilor din R. Moldova câştigă detaşat alegerile - exit poll

Partidul Comuniştilor din R. Moldova câştigă detaşat alegerile - exit poll

Următoarele formaţiuni clasate sunt Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 13,9 la sută din sufragii, Partidul Liberal - cu 13,9 la sută din voturi şi Alianţa "Moldova Noastră" - cu 10 la sută din totalul voturilor.

Potrivit rezultatelor preliminare ale sondajului efectuat la ieşirea de la urne, restul voturilor au fost împărţite astfel: Partidul Democrat - 3,8 la sută, Partidul Social Democrat - 3,2 la sută, Partidul Popular Creştin Democrat - 2,8 la sută, Uniunea Centristă din Moldova - 2,5 la sută, Mişcarea social-politică "Acţiunea Europeană" - 1,2 la sută.

Celelate formaţiuni şi candidaţi independenţi au acumulat sub 1 procent.

Sondajul a fost efectuat în 200 de secţii de votare din toată ţara, de către 800 de operatori, printr-o procedură specială, care a avut drept scop păstrarea anonimatului respondenţilor. Rezultatele estimative finale ale sondajului vor fi făcute publice în jurul orei 22.30.

Studiul a fost efectuat în colaborare de cinci instituţii - Institutul pentru Politici Publice, Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS AXA, Institutul de Marketing şi Sociologie IMAS-Chişinău, Asociaţia pentru Democraţie Participativă "ADEPT" şi Institutul European pentru Studii Politice din Moldova.

Cheltuielile financiare pentru desfăşurarea exit-pollului sunt suportate de Fundaţia Eurasia, din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională şi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

Sondajul nu a vizat persoanele care votează în străinătate, precum şi cele care votează la urna mobilă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici