Partidul de guvernământ din Turcia prezintă scuze după uciderea a 35 de etnici kurzi din greşeală - VIDEO

Partidul aflat la putere în Turcia a prezentat scuze pentru moartea a 35 de etnici kurzi în raiduri aeriene efectuate la frontiera cu Irakul, evocând o posibilă eroare.

224 afișări
Imaginea articolului Partidul de guvernământ din Turcia prezintă scuze după uciderea a 35 de etnici kurzi din greşeală - VIDEO

Partidul de guvernământ din Turcia prezintă scuze după uciderea a 35 de etnici kurzi din greşeală

"Potrivit informaţiilor preliminare, aceşti oameni erau contrabandişti, nu terorişti", a declarat Hüseyin Celik, vicepreşedintele Partidului pentru Justiţie şi Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare în Turcia.

Treizeci şi cinci de etnici kurzi au fost ucişi, joi dimineaţa, într-un raid al aviaţiei turce efectuat în sud-estul ţării, în apropiere de frontiera irakiană, au anunţat surse locale.

Armata turcă a precizat că au fost atacate instalaţii militare ale rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Zona atacată este situată între satul turc Ortasu şi localitatea Sinat-Haftanin, în nordul Irakului.

Un alt membru al BDP, Hasip Kaplan, avertizase de la început că localnicii atacaţi erau de fapt contrabandişti, sublinind că autorităţile ştiau că locuitorii satului Ortasu trăiesc în principal din contrabandă.

Bilanţul anterior era de 25 de morţi. Armata turcă a precizat că au fost atacate instalaţii militare ale rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Zona atacată este situată între satul turc Ortasu şi localitatea Sinat-Haftanin, situată în nordul Irakului.

Potrivit unui alt membru al BDP, Hasip Kaplan, localnicii atacaţi erau de fapt contrabandişti, autorităţile ştiau că locuitorii satului Ortasu trăiesc în principal din contrabandă.

Armata turcă se confruntă din vară cu o creştere a violenţelor rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care îşi folosesc bazele din nordul Irakului, ţară vecină, pentru a lansa atacuri împotriva obiectivele de pe teritoriul turc, în apropiere de frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici