Partidul Democrat din Moldova invită partidele politice parlamentare la dialog

Partidul Democrat din Moldova (PDM) cheamă partidele parlamentare la dialog pentru deblocarea crizei politice profunde cu care se confruntă Republica Moldova, a declarat vicepreşedintele formaţiunii, Andrian Candu, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul PDM.

637 afișări
Imaginea articolului Partidul Democrat din Moldova invită partidele politice parlamentare la dialog

Partidul Democrat din Moldova invită partidele politice parlamentare la dialog

Decizia vine după ce mai multe organizaţii internaţionale, printre care UE, NATO şi OSCE au făcut apel la forţele politice implicate în această criză să poarte discuţii şi să respecte statul de drept.

„Luând în considerare prevederile legale ale Constituţiei şi recentele decizii ale Curţii Constituţionale, la ora actuală suntem într-un blocaj juridic. Acest blocaj este periculos, deoarece poate avea efecte negative asupra instituţiilor statului, care activează în baza legii. Am analizat zilele acestea şi experienţa altor state. Suntem lipsiţi de soluţii juridice, deoarece deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii, nu pot fi revizuite sau anulate. Pentru a nu ne aprofunda şi mai mult în acest blocaj, politicul trebuie să găsească soluţii politice, aşa cum ne-au recomandat inclusiv toţi partenerii internaţionali”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit aceluiaşi comunicat, PDM a lansat o invitaţie la discuţii partidelor politice parlamentare - PSRM şi blocul ACUM. În acest sens, PDM a creat o echipă de negociatori, condusă de vicepreşedintele Vlad Cebotari.

Totodată, Candu i-a îndemnat pe politicienii moldoveni să se abţină de la escaladarea tensiunilor şi promovarea speculaţiilor.

Taguri:
partide,
r. moldova,
pdm

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici