Partidul Republican din Armenia, pe primul loc în cadrul alegerilor legislative-rezultate parţiale

Partidul Republican al preşedintelui prorus Serzh Sarkisian se clasează pe primul loc în cadrul alegerilor legislative din Armenia, obţinând 49,15% din voturi, comparativ cu principala coaliţie de opoziţie care a primit doar 27,37% din voturi, potrivit rezultatelor după numărarea a 99,8% din secţii.

207 afișări
Imaginea articolului Partidul Republican din Armenia, pe primul loc în cadrul alegerilor legislative-rezultate parţiale

Partidul Republican din Armenia, pe primul loc în cadrul alegerilor legislative-rezultate parţiale (Imagine: Sputnik/ Asatur Yesayants)

Eduard Sharmazanov, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de guvernământ, a declarat că "potrivit rezultatelor parţiale, Partidul Republican are toate şansele să formeze un nou Guvern", informează site-ul postului de televiziune France 24.

Elk, o altă coaliţie de opoziţie, a primit 7,78% din voturi, în timp ce partidul naţionalist Dashnaktsutyun a obţinut 6,58%, ambele urmând să intre în Adunarea Naţională de la Erevan.

Prezenţa la urne a fost de 60,86%, a transmis comisia electorală din Armenia.

Sarkisian, preşedintele prorus al ţării, a declarat că Guvernul "a depus eforturi enorme ca acest scrutin istoric să decurgă fără probleme", însă opoziţia a anunţat că au fost observate numeroase încălcări ale procesului electoral.

Alegerile de duminică au fost primele organizate după aprobarea amendamentelor constituţionale prin care sistemul de guvernare prezidenţial din Armenia urmează să fie transformat într-un sistem parlamentar începând din anul 2018, atunci când expiră ultimul mandat al preşedintelui Serzh Sarkisian. Opoziţia acuză că aceste schimbări îi vor permite actualului şef de stat să rămână la putere şi după ce nu va mai fi preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici