„Paşa Mercedes”, porecla metropolitului Kievului, proaspăt arestat: are o pasiune pentru maşini şi eşarfe de lux

Pavlo Lebid a fost întotdeauna cunoscut pentru stilul său de viaţă scump, fapt pentru care a fost ironizat pe reţelele de socializare.

7480 afișări
Imaginea articolului „Paşa Mercedes”, porecla metropolitului Kievului, proaspăt arestat: are o pasiune pentru maşini şi eşarfe de lux

„Paşa Mercedes”, porecla metropolitului Kievului, proaspăt arestat: are o pasiune pentru maşini şi eşarfe de lux

„Paşa Mercedes”. Aşa este numit mitropolitul Pavlo Lebid al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei din Kiev, arestat sub acuzaţia de spionaj de către SBU, serviciile de securitate ale preşedintelui Volodpmpr Zelenskp.

Pavlo Lebid, vicar al mănăstirii rupestre din Kiev din 1994 şi fost deputat al Partidului Regiunilor pro-rus. Lebid, alias „Paşa Mercedes” – a fost poreclit astfel de detractorii săi întrucât călătoreşte doar în maşini de lux – este un personaj controversat.

Împotriva operaţiunilor ucrainene din Donbass din 2014, oponent al mişcării Euromaidan şi al studenţilor care au luat parte la ea, duşman al primarului Kievului, Vitali Klitschko, şi al jurnaliştilor în general (i-a atacat de mai multe ori, rupându-le membrele şi înjurându-i de de toate felurile), în 2021, prin propria recunoaştere, omul bisericii nu a predat poliţiei un criminal în serie care a ucis 52 de persoane. În 2019, mai ales, Lebid a declarat public că Crimeea nu face parte din Ucraina.

SBU spune că a strâns dovezi solide cu privire la implicarea mitropolitului. În special, s-a stabilit că, în discursurile sale publice, a jignit în mod repetat sentimentele religioase ale ucrainenilor, a umilit opiniile credincioşilor de alte credinţe şi a încercat să creeze atitudini ostile faţă de aceştia, precum şi a făcut declaraţii care justifică sau neagă acţiunile Rusiei.

SBU a publicat şi fragmente din conversaţiile personale ale mitropolitului care ar confirma acuzaţiile aduse împotriva sa. Într-una dintre conversaţii, el s-ar bucura de ocuparea Hersonului, definind-o pe cea a Federaţiei Ruse „un război între America şi Rusia până la ultimul ucrainean”.

Este uşor de înţeles de ce „Paşa Mercedes” nu se bucură în prezent de prea multă simpatie în Ucraina. Astăzi, s-a dezlănţuit pe reţelele de socializare ironia despre Pavel pentru eşarfa pe care o purta la momentul arestării sale: „Nimic ciudat, doar Paşa Mercedes cu o eşarfă Louis Vuitton. Nu se ştie cât costă un astfel de accesoriu vestimentar, dar se cunosc tarifele aproximative ale mărcii”, comentează pe Twitter site-ul independent de ştiri din Belarus Nexta, care a publicat fotografii şi videoclipuri cu metropolitanul purtând o eşarfă a celebrului brand francez.

Tot Nexta a publicat şi imaginile făcute în casa lui Lebid, un loc în care sobrietatea nu este familiară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici