Pasagerii obezi vor plăti aproape dublu pentru un bilet al Air France-KLM

Persoanele obeze vor plăti, în curând, aproape dublu faţă de preţul normal al unui bilet pentru curse ale companiei Air France-KLM, dacă nu pot sta pe un singur loc în avion, în cazul în care toate locurile de la bord sunt ocupate, a anunţat marţi compania.

40 afișări
Imaginea articolului Pasagerii obezi vor plăti aproape dublu pentru un bilet al Air France-KLM

Pasagerii obezi vor plăti aproape dublu pentru un bilet al Air France-KLM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste persoane vor plăti 75 la sută din preţul celui de al doilea loc, respectiv preţul total exceptând valoarea taxelor şi a suprataxelor, în plus faţă de preţul integral pentru primul loc ocupat, a declarat o purtătoare de cuvânt, Monique Matze, potrivit căreia această hotărâre a fost luată din motive de "securitate".

Aceşti pasageri supraponderali vor primi totuşi banii înapoi, dacă nu sunt ocupate toate locurile din avion, a precizat Matze.

"Trebuie să ne asigurăm că spătarul scaunului se poate mişca liber înainte şi înapoi şi că toţi pasagerii sunt bine ataşaţi cu centura de siguranţă", a explicat ea.

Persoanele care nu pot sta pe un singur loc, vor putea utiliza centura de siguranţă a unuia dintre locuri şi încuietoarea celuilalt loc, întinzând centura peste cele două locuri.

Plătind două locuri, persoana obeză în cauză va fi sigură că va avea disponibile două locuri unul lângă altul.

Această nouă măsură se va aplica pentru persoanele care vor rezerva un bilet după data de 1 februarie, pentru zboruri care vor fi efectuate începând de la 1 aprilie.

Un scaun de avion mediu măsoară 43 de centimetri lăţime şi 44 de centimetri pentru cursele pe distanţe mari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici