Paşaportul COVID şi discriminarea. OMS rămâne sceptică la introducerea certificatului de vaccinare

  • China este prima ţară care a introdus un certificat de vaccinare intern
  • OMS spune că un certificat ar putea discrimina o mare parte din populaţie
  • Pe 17 martie Comisia Europeană va anunţa dacă introduce paşaportul de vaccinare
2339 afișări
Imaginea articolului Paşaportul COVID şi discriminarea. OMS rămâne sceptică la introducerea certificatului de vaccinare

FOTO: Profimedia

China este prima ţară care introduce paşaportul de vaccinare. Certificatul digital va fi folosit doar pe plan intern şi nu este încă obligatoriu. El va arăta dacă pacientul este vaccinat sau nu, dar şi ce rezultate a avut la testările Covid-19.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) rămâne în continuare sceptică asupra introducerii unui certificat de vaccinare global şi spune că acestă decizie ar putea fi una discriminatorie, având în vedere că doar o mică parte din populaţie a fost vaccinată.
 
Michael Ryan, director OMS pentru situaţii de urgenţă, spune că vaccinul anti-Covid „nu este ceva la care toată lumea are acces egal”, aşa că nu crede în deciziile „cu privire la ceea ce oamenii pot şi nu pot face, unde pot şi unde nu pot merge, pe baza vaccinării”.
 
„În prezent, utilizarea certificatului de vaccinare ca cerinţă pentru călătorie nu este recomandată deoarece, pur şi simplu, vaccinarea nu este suficient de disponibilă în întreaga lume şi nu este disponibilă în mod echitabil”, adaugă Michael Ryan.
 
Comisia Europeană urmează să prezinte pe 17 martie un proiect de paşaport verde. El va arăta dacă persoana este vaccinată împotriva Covid-19, dacă are un test negativ, dar şi nivelul de anticorpi ai persoanei. Prin această decizie, autorităţile doresc să asigure deplasarea sigură în cadrul Uniunii Europene.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici