Patriarhul rus îi spune trimisului papal că bisericile lor ar trebui să lucreze împreună pentru pace

Şeful Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhul Kirill, i-a spus joi trimisului Papei Francisc, cardinalul Matteo Zuppi, că bisericile lor ar trebui să lucreze împreună pentru a evita „evoluţiile politice negative şi pentru a servi cauzei păcii”, potrivit Reuters.

359 afișări
Imaginea articolului Patriarhul rus îi spune trimisului papal că bisericile lor ar trebui să lucreze împreună pentru pace

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Cred că astăzi... bisericile pot, prin eforturile lor comune, să prevină evoluţia negativă a evenimentelor politice şi să slujească cauzei păcii şi justiţiei. (...) Este foarte important ca în această perioadă dificilă comunităţile creştine din Orient şi Occident să ia parte la acest proces de reconciliere”, i-a spus Kirill cardinalului Matteo Zuppi, notează Reuters.

Zuppi, aflat în a doua zi a călătoriei sale la Moscova, a subliniat că Papa Francisc era foarte dornic să audă părerea patriarhului Kirill cu privire la situaţia din Ucraina.

Vizita cardinalului Zuppi la Moscova se desfăşoară după vizita efectuată la Kiev, pe 5 şi 6 iunie 2023, când a avut întrevederi cu preşedintele Zelensky şi cu alte autorităţi civile şi religioase.

Papa Francisc a încredinţat în luna mai cardinalului Matteo Zuppi sarcina de a conduce o misiune, în acord cu Secretariatul de stat, „care să contribuie la reducerea tensiunilor în conflictul din Ucraina, cu speranţa, la care Sfântul Părinte nu a renunţat niciodată, ca aceasta să poată lansa parcursuri de pace”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici