Patru aeroporturi din Spania au fost redeschise, 180 de zboruri fiind anulate

Patru aeroporturi au fost redeschise marţi dimineaţa, iar alte trei aeroporturi erau în continuare închise la prânz, în Spania, din cauza norului de cenuşă vulcanică, aproximativ 180 de zboruri fiind anulate, potrivit organismului de control aerian spaniol Aena.

172 afișări
Imaginea articolului Patru aeroporturi din Spania au fost redeschise, 180 de zboruri fiind anulate

Patru aeroporturi din Spania au fost redeschise, 180 de zboruri fiind anulate

Aeroporturile redeschise sunt cele două aeroporturi din Insula Tenerife, cel de pe Insula La Gomera (Canare) şi Aeroportul Badajos, în Estremadura (sud-vest).

Cele patru aeroporturi, închise între ora 03.00 şi 04.00 GMT (06.00-07.00, ora României), odată cu celelalte trei, au putut fi deschise la prima oră a dimineţii, a anunţat Aena, într-un comunicat.

Aeroportul din La Palma, în arhipelagul turistic al Canarelor, dar şi aeroporturile din Sevilia, şi Aeroportul Jerez din Andalusia (sud) erau închise, în continuare, la prânz.

În total, aproximativ 161 de zboruri au fost anulate marţi, până la ora 09.00 GMT (12.00, ora României), dinspre sau către aeroporturi închise, potrivit unei purtătoare de cuvânt din cadrul Aena.

Pe Aeroportul Internaţional din Tenerife Sud, unde au fost anulate 50 de zboruri, se puteau vedea cozi lungi formate marţi dimineaţa de turişti britanici sau germani, aflaţi în aşteptare.

În plus, aproximativ 20 de zboruri venind dispre sau cu destinaţia în Franţa, Maroc şi Portugalia au fost anulate pe aeroporturile din Madrid-Barajas, Barcelona (nord-est) şi Valencia (est), care erau deschise.

Evoluţia norului de cenuşă deasupra spaţiului aerian spaniol obligă, de asemenea, la luarea unor măsuri de restricţionare a zborurilor la o altitudine cuprinsă între 6.000 de metri şi 10.000 de metri, în zona oraşelor Sevilia, Madrid şi Barcelona (nord-est), potrivit Aena.

Evoluţia norului de cenuşă în spaţiul aerian spaniol, luni, a determinat măsuri de restricţionare a survolării, dar niciun aeroport din Spania nu fusese închis.

Vulcanul islandez Eyjafjoll a început, de joia trecută, să elibereze din nou în atmosferă cantităţi importante de cenuşă.

Erupţia acestuia a paralizat traficul aerian în Europa timp de aproape o săptămână, la mijlocul lui aprilie. Particulele pot afecta buna funcţionare a avioanelor aflate în zbor, lucru care determină autorităţile să interzică zborurile, ca o măsură de precauţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici