Patru americani, inclusiv trei militari, au murit în urma unui atentat cu vehicul-capcană în Afganistan / Talibanii au revendicat atacul

Patru cetăţeni americani, inclusiv trei militari şi un contractor civil, au decedat în urma exploziei unui vehicul-capcană în apropierea bazei aeriene Bagram din Afganistan, au anunţat luni autorităţile NATO şi SUA, informează site-ului cotidianului The Boston Globe.

472 afișări
Imaginea articolului Patru americani, inclusiv trei militari, au murit în urma unui atentat cu vehicul-capcană în Afganistan / Talibanii au revendicat atacul

Patru americani, inclusiv 3 militari, au murit în urma unui atentat cu vehicul-capcană în Afganistan

Atentatul a fost revendicat de mişcarea talibană. Potrivit insurgenţilor, un atacator sinucigaş a detonat un vehiculul încărcat cu explozibil în apropierea bazei aeriene de la Bagram, cea mai mare bază militară americană din Afganistan, aflată la nord de Kabul. Talibanii au anunţat, pe Twitter, că explozia a distrus un vehicul blindat, iar mai mulţi militari străini au fost ucişi sau răniţi.

Autorităţile NATO şi SUA au transmis că alţi trei militari americani au fost răniţi în urma atacului.

În urma atentatului, numărul militarilor americani ucişi în Afganistan în cursul acestui an a urcat la şapte, potrivit publicaţiei Star and Stripes.

Incidentul are loc în contextul în care oficiali americani şi talibani poartă discuţii privind un potenţial acord de pace, care să pună conflictului civil care durează de aproape 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici