Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii

Poliţia din India a împuşcat mortal vineri 4 bărbaţi suspectaţi de violarea şi uciderea unei tinere în oraşul Hyderabad, statul Andhra Pradesh, relatează BBC.

22965 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii

Sursă foto: Captură Youtube

Bărbaţii se aflau în custodia poliţiei şi au fost duşi vineri, la primele ore, la locul crimei pentru reconstituire. Potrivit poliţiei locale, asupra suspecţilor s-au tras focuri de armă după ce aceştia i-au atacat pe agenţi şi au încercat să fugă. 

Bărbaţii erau acuzaţi de violarea şi incendierea unei femei de 27 de ani. Rămăşiţele ei arse au fost descoperite joia trecută iar cazul a declanşat un val de revoltă cu privire la neimplicarea poliţiei.

După ce suspecţii au fost ucişi, mama victimei a declarat pentru BBC că „s-a făcut dreptate”. Între timp vecinii au sărbătorit moartea acestora cu focuri de artificii şi mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a lăuda poliţia.

N. Prakash Reddy, adjunctul şefului poliţiei din Shamshabad, a explicat că cei patru bărbaţi, doi şoferi de camion şi doi spălători de camioane, cu vârste între 20-26 de ani au fost duşi la locul crimei la ora 6 dimineaţa pentru reconstituire. ”A fost un schimb de focuri. Cei patru acuzaţi au murit. Doi poliţişti au fost răniţi” a anunţat acesta fără a da detalii despre câţi poliţişti i-au însoţit şi cum erau legaţi suspecţii. 

Poliţia nu a explicat nici de ce iniţial a anunţat morţile lor la ora 3 dimineaţa. Poliţia indiană a fost aspru criticată pentru că nu a intervenit imediat după ce femeia a fost violată şi ucisă iar părinţii femeii i-au acuzat pe oamenii legii că nu au luat măsuri.

Poliţia din India este adesea acuzată de ucideri extra judiciare, numite „întâlniri”. Poliţiştii implicaţi în astfel de omoruri sunt numiţi „specialişti în întâlniri” şi au devenit subiecte de film, relatează Reuters.

Cazul veterinarei de 27 de ani, violată şi incendiată, a generat un val de emoţie şi proteste cu mii de oameni săptămâna trecută. În urmă cu 10 zile, tânăra a plecat pe un scuter la o întâlnire şi a sunat-o apoi pe sora ei să-i spună că a făcut pană.

I-a transmis că un şofer de camion s-a oferit să o ajute şi că aştepta lângă o piaţă. Poliţia a dezvăluit că victima a fost răpită, violată şi asfixiată, apoi cadavrul ei a fost incendiat la periferia oraşului Hyderabad.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici