Patru deţinuţi dintr-un stat american cer să fie executaţi de un pluton de EXECUŢIE şi nu cu injecţii letale

Patru persoane care au fost condamnate la moarte în statul american Tennessee au cerut unui tribunal federal să fie executaţi prin împuşcare şi nu prin administrarea unei injecţii letale, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

23465 afișări
Imaginea articolului Patru deţinuţi dintr-un stat american cer să fie executaţi de un pluton de EXECUŢIE şi nu cu injecţii letale

Patru deţinuţi dintr-un stat american refuză scaunul electric şi injecţia letală. Aceştia cer să fie executaţi prin împuşcare

Cererea a fost făcută vineri, după ce un alt deţinut, Edmund Zagorski a fost executat pe un scaun electric, într-o închisoare de maximă securitate din Tennessee. Avocatul lui Zagorski a argumentat că metoda este mult mai umană decât administrarea unei injecţii letale, din cauza timpului în care deţinutul moare. Aceasta a fost prima execuţie în scaun electrict în Tennessee din 2007.

Printre cei patru deţinuţi se numără David Earl Miller, care va fi executat pe data de 6 decembrie. Acesta a fost condamnat încă din 1981, după ce a abuzat sexual şi a omorât o femeie în vârstă de 23 de ani care suferea un handicap mintal.

"Există una sau mai multe alternative pentru metodele de execuţie, care reduc substanţial riscul de provocare a unei dureri mari şi inutile, creată de folosirea scaunului electric pentru a efectua o execuţie", a declarat Stephen Kissinger, avocatul din oficiu care îi reprezintă pe deţinuţi.

În procesul înaintat curţii federale, este argumentat că statul dispune deja de personal antrenat, arme de foc şi spaţiu în care să desfăşoare o astfel de execuţie. Procesul mai propunerea administrarea unor substanţe letale pe cale orală în loc de folosirea unei injecţii, sau alte tipuri de droguri.

"Din cauză că injecţia letală, deţinuţii trebuie să aleagă scaunul electric pentru a evita o pedeapsă mai mare decât cea impusă de lege", a adăugat Kissinger.

Ceilalţi trei deţinuţi menţionaţi în proces sunt Nicholas Todd Sutton, Stephen Michael West şi Terry Lynn King.

Metoda de execuţie prin împuşcare a fost folosită ultima oară în anul 2010, când Lee Gardner a fost executat pentru uciderea procurorului Michael Burdell în 1984.

În prezent, doar trei state americane mai permit folosirea acestei metode: Mississippi, Oklahoma şi Utah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici