Patru jurnalişti italieni, răpiţi în nordul Siriei

Patru jurnalişti italieni au fost răpiţi în nordul Siriei, a anunţat vineri seara Ministerul italian de Externe, citat de agenţia de presă Ansa.

141 afișări
Imaginea articolului Patru jurnalişti italieni, răpiţi în nordul Siriei

Patru jurnalişti italieni, răpiţi în nordul Siriei

Ministerul urmăreşte cazul "de la început", iar o unitate de criză a fost activată imediat, potrivit aceleiaşi surse. Autorităţile italiene solicită o "discreţie maximă" şi insistă asupra faptului că "securitatea fizică a ostaticilor rămâne prioritatea absolută", potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, ar fi vorba despre o reporteră RAI, radioteleviziunea publică italiană, şi alţi trei jurnalişti independenţi.

Contrar informaţiilor publicate de ziar iniţial, jurnalista răpită nu ar fi de la RAI, ci o italiană de origine siriană, o colaboratoare a unui cotidian italian.

La Repubblica scrie că jurnaliştii au fost răpiţi "de către un grup rebel, în timpul unei înregistrări video".

Potrivit site-ului cotidianului La Stampa, răpirea celor patru jurnalişti a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Familiile jurnaliştilor italieni au fost "avertizate", potrivit ministerului.

Un italian a fost, deja, răpit în Siria, împreună cu doi ruşi, pe 12 decembrie, cei trei bărbaţi fiind eliberaţi la 4 februarie.

Răpirile, comise din motive confesionale, politice sau pur financiare, au devenit tot mai frecvente în Siria.

Guvernul sirian a propus marţi amnistierea celor care, într-un interval de 15 zile, eliberează persoanele răpite pe care le deţin, altfel riscând o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă. Însă răpitorii riscă pedeapsa cu moartea, în cazul uciderii sau agresării sexuale a ostaticilor, potrivit unui decret guvernamental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici