Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean naufragiat, inculpaţi pentru omor involuntar

Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean care a naufragiat la 16 aprilie cu 476 de persoane la bord, dintre care 300 au murit sau au dispărut, au fost inculpaţi joi pentru omor involuntar şi riscă pedeapsa cu moartea, a anunţat agenţia Yonhap, relatează AFP.

415 afișări
Imaginea articolului Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean naufragiat, inculpaţi pentru omor involuntar

Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean naufragiat, inculpaţi pentru omor involuntar (Imagine: Mediafax Foto/AGP)

Căpitanul feribotului Sewol, Lee Joon-Seok, doi comandanţi şi un mecanic sunt acuzaţi că au abandonat nava în derivă după ce le-au ordonat pasagerilor să nu iasă din cabine.

Ultimul bilanţ oficial al catastrofei este de 281 de morţi şi 23 de dispăruţi. Majoritatea victimelor erau elevi de liceu care se aflau într-o călătorie şcolară şi proveneau de la aceeaşi instituţie de învăţământ, situată în apropiere de Seul.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, Ko Myung-Suk, încă cinci corpuri au fost recuperate miercuri.

Primele elemente ale anchetei arată că încărcătura transportată de feribot era de trei mai mare decât nivelul recomandat. În plus, vasul era mai puţin rezistent după adăugarea ilegală a unor cabine suplimentare, în 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici