Patru militari francezi din cadrul NATO au fost ucişi de un soldat afgan

Patru militari francezi din cadrul forţei internaţionale a NATO au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi, vineri, de un bărbat îmbrăcat în uniforma armatei afgane.

333 afișări
Imaginea articolului Patru militari francezi din cadrul NATO au fost ucişi de un soldat afgan

Patru militari francezi din cadrul NATO au fost ucişi de un soldat afgan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un bărbat purtând uniformă afgană a deschis focul împotriva francezilor, patru au fost ucişi şi 16 răniţi în districtul Tagab, în provincia Kapisa", de care se ocupă armata franceză, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul forţelor de securitate afgane, care a cerut să i se respecte anonimatul.

Cu puţin timp înainte, forţa internaţională a NATO (ISAF) anunţase într-un comunicat că patru soldaţi au fost ucişi de un militar afgan, fără să precizeze naţionalitatea acestora. "Presupusul autor a fost prins", a adăugat Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate.

Atacul s-a produs în jurul orei locale 08.00 (05.30 ora României), potrivit sursei afgane.

Perimetrul bazei franceze de la Tagab a fost încercuit de armata franceză şi accesul forţelor de ordine afgane a fost interzis, a adăugat o altă sursă din cadrul serviciilor de securitate.

La 29 decembrie, doi francezi au fost ucişi în mod deliberat de un soldat al Armatei Naţionale Afgane de a căror formare se ocupau în privincia Kapisa, la nord-est de Kabul, o regiune în care s-au infiltrat rebelii talibani.

Cei patru soldaţi ucişi vineri ridică la 82 numărul militarilor francezi morţi în Afganistan de la începutul conflictului, în 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici