Patru morţi, după un atac în Nigeria asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial

Patru persoane au fost ucise după ce un convoi al Programului Alimentar Mondial (WFP) a fost prins într-o ambuscadă în nord-estul Nigeriei, a declarat un reprezentant al organizaţiei, atacul având loc într-o zonă unde sunt activi militanţii grupării teroriste Boko Haram.

290 afișări
Imaginea articolului Patru morţi, după un atac în Nigeria asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial

Patru morţi, după un atac în Nigeria asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial

"WFP poate confirma că un convoi escortat de armata nigeriană, care includea camioane închiriate de WFP, a fost ţinta unui atac comis, sâmbătă, de grupuri armate la 35 sud-vest de Ngala în statul Borno", se afirmă într-un comunicat al organizaţiei, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

"Patru persoane, inclusiv şoferul unui camion închiriat de WFP şi un ajutor al şoferului, au fost ucise în acest incident", se mai arată în comunicat, precizându-se că "WFP lucrează cu autorităţile pentru a stabili locaţia camioanelor".

Organizaţia umanitară nu a oferit detalii despre naţionalitatea persoanelor decedate.

Potrivit datelor oficiale, în ultimii nouă ani, militanţii grupării teroriste Boko Haram au ucis peste 20.000 oameni în Nigeria, iar peste 2,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să fugă din cauza violenţelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici