Patru răniţi şi câţiva dispăruţi, în urma unui incendiu la o uzină germană a companiei BASF - VIDEO

Un incendiu s-a produs la o clădire a celui mai mare fabricant din lume de produse chimice, compania BASF, din oraşul german Lampertheim, în urma incidentului patru angajaţi ai întreprinderii au fost răniţi şi alţi câţiva sunt daţi dispăruţi, informează presa germană.

4173 afișări
Imaginea articolului Patru răniţi şi câţiva dispăruţi, în urma unui incendiu la o uzină germană a companiei BASF - VIDEO

Patru răniţi şi câţiva dispăruţi, în urma unui incendiu la o uzină germană a companiei BASF

BASF avertizează localnicii să rămână în interiorul caselor, cu uşile şi ferestrele închise, deşi incendiul nu ar reprezenta o ameninţare la adresa mediului înconjurător. Instalaţiile de cracare cu abur ale companiei au fost închise din motive de securitate.

"O explozie a avut loc în jurul orei locale 11:30 (12:30, ora României), iar câteva persoane au fost rănite din cauze ce sunt încă necunoscute", a comunicat compania BASF în cadrul unei declaraţii.

"Serviciile de urgenţă din întreaga regiune se află la faţa locului pentru a preveni răspândirea focului în alte părţi ale uzinei", potrivit unei declaraţii a autorităţilor oraşului Ludwigshafen.

Cauza incendiului este în continuare necunoscută.

Ludwigshafen este localizat la aproximativ 80 km de oraşul Frankfurt.

Compania BASF deţine peste 120.000 de angajaţi în întreaga lume.

O serie de utilizatori ai reţelelor de socializare au declarat: "aşa ceva este tipic companiei BASF, locuiesc aici şi sunt nevoit să miros duhoarea. Ei declară că nu fac nimic rău şi ascund incidentele. Compania ar trebui să protejeze localnicii de asemenea atacuri otrăvitoare".

Potrivit cotidianului Die Welt, în 2016 au avut loc 13 incidente la centrele BASF. În luna iunie, în urma unui accident cu fosgen la fabrica companiei din Mainz, Ministerul regional al Mediului a anunţat derularea unei inspecţii ale cărei rezultate finale vor fi disponibile până în luna noiembrie.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici