Patru români au fost răniţi în urma unei explozii produse la sud de Roma

Patru români au fost răniţi, doi fiind în stare gravă, în urma unei explozii care a avut loc într-un apartament din oraşul italian Latina, situat la sud de Roma.

75 afișări
Imaginea articolului Patru români au fost răniţi în urma unei explozii produse la sud de Roma

Patru români au fost răniţi în urma unei explozii produse la sud de Roma (Imagine: stirileprotv.ro)

Doi români au fost transportaţi cu elicopterul la un spital din Pisa. Cei doi au arsuri pe tot corpul şi starea lor este gravă. Iniţial urmau să fie transportaţi la Roma, dar, în lipsa paturilor libere în Spitalul Sant' Eugenio, au fost trimişi în regiunea Toscana, informează pagina online a agenţiei ANSA.

Explozia deosebit de puternică, în urma căreia o parte a clădirii de locuinţe s-a prăbuşit, a fost provocată, cel mai probabil, de o scurgere de gaze. Autorităţile italiene au anunţat cei patru români răniţi vor fi cercetaţi pentru vătămare corporală şi distrugere, la fel ca şi locatarul apartamentului, un român de 44 de ani.

Imobilul a fost evacuat în totalitate şi locatarii încă nu au dreptul să revină în apartamente. Pentru a evita accidentele sau furturile, clădirea va fi păzită de poliţie şi carabinieri. Apartamentul în care locuiau cei cinci români aparţine unui italian de 86 de ani din Latina, care respectase procedurile legale de închiriere.

Cel mai grav este Gabriel T., în vârstă de 18 ani, viaţa sa fiind în pericol. Tânărul român, care are arsuri de gradul trei pe tot corpul, a fost transportat la spitalul din Pisa împreună cu George M., 39 de ani, aflat de asemenea în stare gravă. La Neapole a ajuns Constantin A., 39 de ani, cu arsuri de gradul doi şi trei pe toată suprafaţa corpului.

Florina L., tânăra de 19 trimisă la spitalul din Latina, nu este în stare gravă, dar va rămâne sub supraveghere pentru că este însărcinată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici