Patru suspecţi, arestaţi la Atena după explozia unui colet-capcană

Patru suspecţi au fost arestaţi la Atena după explozia unui colet-capcană, soldată cu rănirea unui angajat al unei firme de curierat, şi neutralizarea altui colet, anunţă surse din cadrul poliţiei.

39 afișări
Imaginea articolului Patru suspecţi, arestaţi la Atena după explozia unui colet-capcană

Patru suspecţi, arestaţi la Atena după explozia unui colet-capcană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul suspect purta o vestă antiglonţ şi avea un pistol, iar al doilea avea un pachet asemănător cu cel care explodase, cei doi fiind arestaţi în cartierul central Pangrati.

Poliţia suspectează că aparţin unei mişcări extremiste anarhiste care a revendicat mai multe atacuri comise la Atena - Conspiraţia celulelor de foc.

Două tinere au fost arestate ulterior în acelaşi cartier.

Primul colet a explodat dimineaţă, imediat după ce a fost adus de un tânăr, şi avea ca destinatar ambasada Mexicului din Atena. Angajata care a manipulat coletul a fost rănită uşor în deflagraţie. Ulterior, pirotehnicienii au dezamorsat un alt dispozitiv, după o sesizare a unei alte firme de curierat. Coletul era adresat ambasadei Olandei de la Atena.

În iunie, un colet-capcană adresat ministrului pentru Protecţia Cetăţeanului, Mihalis Chryssohoidis, a explodat la sediul instituţiei, omorând un funcţionar de rang înalt. Nouă presupuşi membri ai mişcării Conspiraţia celulelor de foc au fost arestaţi după descoperirea, în septembrie 2009, a unei locaţii suspecte la periferia Atenei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici