Patru ţări din UE propun o încetare a focului „de lungă durată” în Gaza

Patru ţări din UE propun o încetare a focului „de lungă durată” în Gaza. Este vorba despre Irlanda, Spania, Malta şi Belgia, potrivit premierului irlandez, citat de Sky News.

339 afișări
Imaginea articolului Patru ţări din UE propun o încetare a focului „de lungă durată” în Gaza

Patru ţări din UE propun o încetare a focului „de lungă durată” în Gaza

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat că el şi alţi trei lideri ai UE sunt pregătiţi să facă eforturi pentru a obţine o încetare a focului „de lungă durată”.

El a declarat că miercuri la Bruxelles va discuta despre situaţia din Gaza cu şefii de guvern din blocul european. Demersul este susţinut de Spania, Malta şi Belgia, dar ar putea fi aprobat şi de alte ţări UE.

„Avem o viziune foarte puternică aici, în Irlanda şi cu siguranţă în Spania, Malta, Belgia. Avem nevoie de o încetare a focului de lungă durată, de o încetare a focului prelungită, pentru că suferinţa din Gaza, cea suportată de palestinieni obişnuiţi, este, din punctul meu de vedere, insuportabilă”, a spus Varadkar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici