Patru terorişti implicaţi în atacul asupra unei şcoli militare din Pakistan au fost executaţi

Autorităţile pakistaneze au spânzurat, miercuri, patru militanţi condamnaţi la moarte pentru un atac al talibanilor asupra unei şcoli administrate de armată, care a avut loc anul trecut şi în care au fost ucise peste 150 de persoane, majoritatea copii, potrivit unor oficiali citaţi de ABC News.

698 afișări
Imaginea articolului Patru terorişti implicaţi în atacul asupra unei şcoli militare din Pakistan au fost executaţi

Patru terorişti implicaţi în atacul asupra unei şcoli militare din Pakistan au fost executaţi

Cei doi oficiali, care au vorbit sub condiţia anonimatului, au spus că bărbaţii au fost executaţi la o închisoare de înaltă securitate din oraşul Kohat. Cei patru sunt primii militanţi condamnaţi care au fost executaţi în legătură cu masacrul de la şcoală.

Părinţii copiilor ucişi în asalt au salutat execuţiile şi au cerut ca toţi cei aflaţi în legătură cu atacul să primească aceeaşi pedeapsă.

"Execuţile de astăzi nu mi-l pot aduce înapoi pe fiul meu, dar sunt fericit să ştiu că cel puţin patru terorişti au fost spânzuraţi pentru rolul lor în uciderea copiilor noştri", a spus o femeie.

Malik Tahir Awan, care şi-a pierdut fiul în atac, a spus că "toţi cei care au jucat un rol în atacul asupra şcolii publice a armatei ar trebui spânzuraţi".

Luna trecută, premierul Nawaz Sharif i-a cerut preşedintelui din Pakistan să respingă petiţii de clemenţă din partea celor patru prizonieri. Şeful armatei pakistaneze, generealul Raheel Sharif, a ordonat acum câteva zile ca ei să fie spânzuraţi.

Atacul din data de 16 decembrie 2014, revendicat de talibanii pakistanezi, a determinat Guvernul să anuleze un moratoriu din 2008 privind pedeapsa cu moartea. Cu toate acestea, majoritatea din cei aproximativ 300 de oameni executaţi de atunci erau condamnaţi pentru crime, nu pentru atacuri teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici