Patru turişti s-au înecat în Muntenegru, după ce vremea rea ​​a lovit Balcanii de Vest

Patru turişti s-au înecat duminică după ce o barcă s-a răsturnat din cauza vântului puternic pe partea muntenegreană a lacului Skadar, în timp ce ploaia torenţială şi apa rezultată din topirea zăpezii au provocat inundaţii în Bosnia, distrugând case şi blocând drumuri, relatează Reuters.

853 afișări
Imaginea articolului Patru turişti s-au înecat în Muntenegru, după ce vremea rea ​​a lovit Balcanii de Vest

Patru turişti s-au înecat în Muntenegru, după ce vremea rea ​​a lovit Balcanii de Vest

Un cuplu şi tânăra lor fiică din oraşul Zeta din Muntenegru, s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, împreună cu un bărbat care a încercat să-i ajute, a informat presa muntenegreană. Alţi turişti de pe vas au fost salvaţi.

Mass-media a relatat că la bordul navei se aflau opt turişti, inclusiv un preot ortodox care însoţea grupul pentru a vizita o mănăstire ortodoxă de pe cealaltă parte a lacului.

Temperaturile ridicate de după temperaturile sub zero din ultima lună şi ploile abundente au topit zăpada în majoritatea ţărilor din Balcanii de Vest. Şase râuri din Bosnia s-au revărsat duminică, cauzând inundaţii de sute de case, poduri dăunătoare şi drumuri blocante.

Două oraşe din centrul Bosniei, Zenica şi Kakanj, au declarat starea de urgenţă deoarece străzile din unele cartiere s-au transformat în râuri, iar serviciile de salvare au început să evacueze oameni din case în bărci de cauciuc. Şcolile din zonele cele mai afectate din centrul Bosniei au anunţat că se vor închide luni.

Mai multe precipitaţii şi zăpadă sunt de aşteptat să cadă în următoarele câteva zile, ridicând nivelul apei din râurile mari peste nivelurile normale, au atenţionat meteorologii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici