Patru zboruri au fost perturbate în China, din cauza unor alerte false cu bombă

Patru zboruri interne au fost perturbate joi, în China, din cauza unor alerte false cu bombă survenite după mai multe zile de la un atentat terorist comis la Beijing, a anunţat o instituţie de presă oficială.

57 afișări
Imaginea articolului Patru zboruri au fost perturbate în China, din cauza unor alerte false cu bombă

Patru zboruri au fost perturbate în China, din cauza unor alerte false cu bombă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Patru zboruri cu plecare sau sosire în Changsha (capitala provinciei centrale Hunan) au fost afectate de alerte false cu bombă", iar "o persoană, suspectată a fi autoarea, a fost reţinută de poliţie", a anunţat agenţia China Nouă.

Avioane ale Capital Airlines, Xiamen Airlines, Sichuan Airlines şi China Southern Airlines au fost nevoite să aterizeze de urgenţă sau să decoleze cu întârziere. Niciun material exploziv nu a fost găsit în aparate.

De asemenea, nicio informaţie nu este disponibilă despre suspectul arestat şi nu se ştie dacă există vreo legătură cu falsele alerte cu bombă care au vizat în urmă cu două zile acelaşi aeroport.

Marţi, 11 zboruri cu plecare sau sosire pe aeroportul din Changsha au fost întârziate din cauza unor false alerte cu bombă. Peste 1.000 de pasageri au fost afectaţi, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Aceste alerte false au loc după atentatul terorist comis luni, în Piaţa Tiananmen, la Beijing, unde un vehicul de teren a intrat în mulţime, după care a explodat, ucigând doi turişti şi provocând aproximativ 40 de răniţi.

Atentatul din Tiananmen a condus în ultimele zile la o consolidare semnificativă a măsurilor de securitate în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici