Patrulă ONU, vizată de un atac în sudul Libanului: Un militar italian a fost ucis şi patru răniţi

Un militar italian a fost ucis şi alţi patru răniţi, dintre care unul grav vineri într-o explozie care a vizat un convoi al Forţei Interimare a ONU (FINUL), la Saida, în sudul Libanului, a anunţat agenţia ANSA, citând surse din Ministerul italian al Apărării.

153 afișări
Imaginea articolului Patrulă ONU, vizată de un atac în sudul Libanului: Un militar italian a fost ucis şi patru răniţi

Patrulă ONU, vizată de un atac în sudul Libanului: Un militar italian a fost ucis şi patru răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot confirma atentatul, dar întrucât echipele de salvare sunt încă la faţa locului, nu am o idee foarte clară despre situaţie. În principiu, avem un mort şi un rănit grav", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Potrivit unor surse libaneze din domeniul securităţii, explozia a avut loc când o patrulă italiană din cadrul FINUL intra în oraşul de coastă Saida.

Evocând într-un comunicat "informaţii dramatice provenind din Liban", ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, a adresat condoleanţe familiilor victimelor, "care şi-au dat viaţa pentru a-şi onora ţara într-o misiune de pace".

"Datorăm misiunii FINUL o contribuţie decisivă la stabilitatea în una dintre regiunile cele mai sensibile din Orientul Mijlociu şi, din acest motiv, Italia este aproape de militarii săi", a adăugat şeful diplomaţiei italiene.

FINUL a fost înfiinţată în 1978, pentru a supraveghea frontiera dintre Liban şi Israel. Misiunea sa a fost prelungită după războiul din 2006 dintre statul evreu şi militanţii mişcării libaneze şiite Hezbollah.

Forţa dispune în prezent de 13.000 de militari din mai multe ţări, mobilizaţi în sudul Libanului. Italia are contingentul cel mai important în cadrul FINUL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici