Patruzeci şi cinci de biserici, incendiate în Niger în protestele faţă de caricaturi cu Mahomed - FOTO

Patruzeci şi cinci de biserici au fost incendiate în Niger în cursul protestelor violente faţă de o caricatură cu profetul musulman Mahomed publicată în cea mai recentă ediţie a revistei satirice Charlie Hebdo, anunţă poliţia nigeriană, citată de AFP.

320 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi cinci de biserici, incendiate în Niger în protestele faţă de caricaturi cu Mahomed - FOTO

Patruzeci şi cinci de biserici, incendiate în Niger în protestele faţă de caricaturi cu Mahomed - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Au fost înregistrate daune semnificative: 45 de biserici, cinci hoteluri, 36 de restaurante, un orfelinat şi o şcoală creştină au fost jefuite şi incendiate", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Niger, Adily Toro.

Preşedintele ţării, Mahamadou Issoufou, a declarat că violenţele s-au soldat cu cinci morţi şi 128 de răniţi, dintre care 94 în rândul serviciilor de securitate şi 34 în rândul manifestanţilor.

Forţele de ordine au reţinut 189 de persoane.

"Un drapel francez a fost ars în cursul mitingului contra revistei Charlie Hebdo desfăşurat la Niamey", a adăugat Toro.

Proteste violente au avut loc şi în oraşul nigerian Zinder, unde un centru cultural francez şi mai multe biserici au fost incendiate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici