Patruzeci şi şapte de pasageri ai unui avion, răniţi înaintea aterizării la Tokyo

Patruzeci şi şapte de pasageri ai unui avion Boeing 747 al companiei americane Northwest Airlines, care venea de la Manila şi a ajuns la Tokyo, au fost răniţi, vineri, din cauza unor turbulenţe produse cu puţin timp înaintea aterizării, au declarat oficiali ai aeroportului.

12 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi şapte de pasageri ai unui avion, răniţi înaintea aterizării la Tokyo

Patruzeci şi şapte de pasageri ai unui avion, răniţi înaintea aterizării la Tokyo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambulanţele au transportat persoanele rănite la spitale locale, după ce aparatul, care avea la bord 408 pasageri şi 14 membri ai echipajului, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Narita, de lângă Tokyo, la ora locală 12.19 (05.19, ora României), potrivit unui oficial al aeroportului.

Avionul urma să îşi continue zborul către Los Angeles, după o escală.

"Cele 47 de persoane au fost transportate cu ambulanţe la şase spitale", a declarat Sayuri Naito, o purtătoare de cuvânt a departamentului municipal pentru managementul incendiilor şi dezastrelor Narita.

Şase persoane ar putea avea nevoie de îngrijiri medicale pentru o perioadă de până la trei săptămâni, în vreme ce alte 41 au suferit răni uşoare, a declarat aceasta.

Pasagerii au descris dezastrul, care s-a petrecut în timp ce avionul Boeing 747-400 aştepta permisiunea să aterizeze.

"Avionul a început dintr-o dată să se mişte la stânga şi la dreapta", a declarat un pasager pentru canalul de televiziune Asashi.

Oamenii "s-au lovit cu putere de plafon, de două ori. Au rămas cel puţin trei găuri în plafonul cabinei, din câte am văzut eu", a mai spus acesta.

"Am fost foarte speriat. Am crezut că voi muri. Avionul se zdruncina foarte tare, iar corpul meu a fost aruncat în aer. În cabină, toţi ţipau tare", a spus un tânăr.

Conform unui purtător de cuvânt al Northwest Airlines, Masashi Takahashi, "turbulenţele sunt la originea" incidentului.

Takahashi a precizat că "turbulenţele s-au produs cu 25-30 de minute înainte de aterizare, în timp ce lumina care cere ataşarea centurilor de siguranţă era aprinsă".

"Este posibil ca persoanele rănite să nu fi avut ataşate centurile de siguranţă", a apreciat el.

"În timpul zborului, am primit un mesaj de la pilot, în care spunea că două sau trei persoane au fost rănite. Dar (pilotul - n. red.) a apreciat probabil că nu este nevoie de o aterizare de urgenţă", a declarat Takahashi.

Imagini difuzate de posturile de televiziune japoneze au arătat personalul medical în timp ce scotea pasageri din avion, unul pe targă şi unul într-un scaun cu rotile, în timp ce o tânără avea un bandaj în jurul capului.

Printre cei mai grav răniţi se află trei persoane cu cetăţenie filipineză, doi bărbaţi şi o femeie, potrivit agenţiei de ştiri Jiji, care citează poliţia locală.

"Persoana de pe locul dinaintea mea a fost proiectată până la plafon. Persoana de pe locul din spatele meu a leşinat şi a rămas inconştientă", a declarat o pasageră de vârstă mijlocie pentru postul de televiziune TBS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici