Paturi din carton pentru suspecţii de COVID-19, în Japonia. Reacţia turiştilor când au văzut unde trebuie să doarmă

O zonă a terminalului de sosiri din aeroportul Narita, din Tokyo, a fost transformată într-un hotel provizoriu pentru călătorii, care trebuie să aştepte până primesc rezultatele testelor pentru noul coronavirus.

2197 afișări
Imaginea articolului Paturi din carton pentru suspecţii de COVID-19, în Japonia. Reacţia turiştilor când au văzut unde trebuie să doarmă

Paturi din carton pentru suspecţii de COVID-19, în Japonia. Reacţia turiştilor când au văzut unde trebuie să doarmă

Potrivit CNN, zona special amenajată este formată din paturi din carton, acoperite cu plapumi pentru pasagerii curselor internaţionale. Acest spaţiu este destinat celor care nu au cazările în apropierea aeroportului, personalul aeroportului oferându-le protecţie, apă şi gustări până când vor putea afla rezultatele testelor şi vor putea pleca.

Această metodă, aplicată în Japonia pe timpul dezastrelor naturale, a strâns o groază de controverse pe reţelele de socializare din partea truiştilor, care au venit în Japonia, aceştia fiind de părere că zona este una foarte periculoasă şi poate facilita răspândiriea noului coronavirus. „Nu se fac prea multe teste în Japonia, iar mulţi refugiaţi din străinătate sunt infectaţi cu COVID-19." ; „Considerăm acest spaţiu un ris ridicat de infecţie!", au fost comentariile oamenilor pe reţelele de socializare.
 
Japonia a impus interdicţie asupra călătorilor care vin din peste 70 de ţări şi regiuni, fără o dată limită anume. În cel mai fericit caz, rezultatele testelor pentru coronavirus pot veni în 6 ore, dar sunt şi situaţii când au fost întârzieri de 1/2 zile.
 
Săptămâna trecută, premierul japonez Shinzo Abe a declarat stare de urgenţă împotriva noului coronavirus în marile oraşe. În toată ţara se află  7.370 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, iar bilanţul deceselor puse pe seama noului coronavirus este de 123. Numărul pacienţilor vindecaţi a ajuns la 784.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici