Paul Manafort şi Rick Gates, plasaţi în arest la domiciliu, pledează nevinovat în ancheta privind ingerinţele Rusiei / Casa Albă: Acuzaţiile nu au legătură cu Donald Trump. Preşedintele nu îl va demite pe Robert Mueller

Paul Manafort, directorul fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump, şi fostul subaltern Rick Gates au fost plasaţi în arest preventiv la domiciliu, informează CNN. Acuzaţiile care îi vizează pe Paul Manafort şi Rick Gates nu au nicio legătură cu preşedintele Donald Trump, iar acesta nu intenţionează să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele Rusiei în alegeri, anunţă Casa Albă.

911 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort şi Rick Gates, plasaţi în arest la domiciliu, pledează nevinovat în ancheta privind ingerinţele Rusiei / Casa Albă: Acuzaţiile nu au legătură cu Donald Trump. Preşedintele nu îl va demite pe Robert Mueller

Paul Manafort, şeful fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Trump, pledează nevinovat în ancheta privind ingerinţele Rusiei

Un judecător federal a aprobat luni seară solicitările procurorilor de plasare în arest preventiv la domiciliu a lui Paul Manafort şi Rick Gates. Judecătorul a fixat o cauţiune de zece milioane de dolari pentru Paul Manafort şi de cinci milioane de dolari pentru Rick Gates. Cei doi membri ai fostei echipe de campanie a lui Donald Trump susţin că sunt nevinovaţi. Vor trebui să sune zilnic la o secţie de poliţie şi pot părăsi locuinţele doar pentru a se întâlni cu avocaţii, pentru a veni în instanţă, pentru servicii medicale ori religioase.

Cei doi foşti şefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiraţie împotriva SUA, spălare de bani şi declaraţii false. Paul Manafort, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat echipei de campanie a lui Donald Trump în martie 2016 şi a fost directorul acesteia în intervalul iunie-august 2016. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort.

"Anunţul făcut astăzi privind acuzaţiile nu are nicio legătură cu preşedintele, nu are nicio legătură cu activitatea de campanie a preşedintelui", a declarat luni seară Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Paul Manafort, şeful fostei echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, şi fostul adjunct al acestuia, Rick Gates, au fost inculpaţi pentru activităţi ilegale în străinătate, inclusiv pentru primire ilegală de fonduri şi conspiraţie împotriva SUA.

Preşedintele Donald Trump a evidenţiat, prin Twitter, că faptele care i se reproşează lui Paul Manafort au avut loc cu mulţi ani înainte de a fi membru al echipei de campanie electorală.

Sarah Huckabee Sanders a dat asigurări că Donald Trump nu intenţionează să îl demită pe procurorul special Robert Mueller, coordonatorul anchetelor privind ingerinţele Rusiei. "Nu există nicio intenţie ori plan de a face schimbări în cazul procurorului special".

Donald Trump se distanţează de foştii membri ai echipei de campanie care au fost inculpaţi

Donald Trump, preşedintele SUA, s-a distanţat de foştii membri ai campaniei electorale inculpaţi, explicând că faptele care li se reproşează au avut loc cu mulţi ani înainte de alegeri şi subliniind că nu au existat deloc contacte ai colaboratorilor săi cu Rusia.

"Îmi pare rău, dar aceste fapte au avut loc cu mulţi ani înainte ca Paul Manafort să facă parte din echipa de campanie Trump. Dar de ce nu sunt vizaţi escroaca Hillary Hillary şi democraţii? În plus, nu a existat nicio înţelegere secretă" cu Rusia, a transmis preşedintele SUA prin Twitter.

Paul Manafort, şeful fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump, şi fostul său subaltern Rick Gates au pledat nevinovat la acuzaţiile formulate. Cei doi foşti şefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiraţie împotriva SUA, spălare de bani şi declaraţii false. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort. Acuzaţiile se referă în principal la activităţile de lobby desfăşurate în baza unui contract cu Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016, fiind probabil o modalitate de a exercita presiuni de către procurori.

Într-un alt caz, congresmeni republicani din Camera Reprezentanţilor au anunţat recent că au iniţiat anchete în legătură cu aprobarea dată de fosta Administraţie Barack Obama pentru preluarea unui grup minier de către o companie rusă şi privind decizia FBI de a nu o inculpa pe Hillary Clinton pentru folosirea unui de email privat.

Paul Manafort, şeful fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump, şi fostul său subaltern Rick Gates au pledat NEVINOVAT la acuzaţiile formulate în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei, informează CNN.

Paul Manafort şi Rick Gates au fost aduşi în instanţă luni seară şi au pledat nevinovat. Cei doi foşti şefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiraţie împotriva SUA, spălare de bani şi declaraţii false.

Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort. Acuzaţiile se referă în principal la activităţile de lobby desfăşurate în baza unui contract cu Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016, fiind probabil o modalitate de a exercita presiuni de către procurori.

La rândul său, George Papadopolous, fost consilier pe probleme de politică externă în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump, a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în aceeaşi anchetă.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici