Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova. Timofti a făcut o gafă la anunţarea premierului, menţionând iniţial numele lui Vlad Filat

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat vineri prim-ministru pe Pavel Filip, susţinut de majoritatea parlamentară, informează Unimedia. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anunţat din greşeală, vineri seară, că premierul pe care urma să îl desemneze era Vlad Filat, generând stupoare câteva secunde, după care s-a corectat, prezentând scuze şi precizând că de fapt era vorba de Pavel Filip.

5889 afișări
Imaginea articolului Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova. Timofti a făcut o gafă la anunţarea premierului, menţionând iniţial numele lui Vlad Filat

Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova

"Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filat..., îmi cer scuze... pe domnul Filip", a declarat Nicolae Timofti, conform Unimedia.

Imediat, preşedintele Republicii Moldova a anunţat că îl desemnează pe Pavel Filip prim-ministru.

 

 

Vlad Filat a fost premier al Republicii Moldova în perioada septembrie 2009 – martie 2013, iar în prezent este cercetat într-o amplă anchetă anticorupţie, fiind acuzat de fraudă bancară în formă agravată şi luare de mită.

Imediat după ce preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire în funcţia de premier, Pavel Filip i-a mulţumit şi a dat asigurări că va începe luni negocierile cu grupurile parlamentare.

"Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă propune. Multumesc mult domnului preşedinte", a declarat Pavel Filip.

"Urmează să începem a lucra aşa precum prevede decretul preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu grupurile parlamentare pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom stradui într-o perioada cât mai scurtă", a precizat Filip.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici