PCRM denunţă acordul cu UE şi tentativele internaţionale pentru "desfiinţarea" Republicii Moldova

Opoziţia comunistă de la Chişinău îndeamnă comunitatea internaţională să înceteze acţiunile care ar avea ca scop "desfiinţarea" Republicii Moldova, denunţând acordul semnat cu UE şi criticând Parlamentul României şi Curtea Constituţională moldoveană.

220 afișări
Imaginea articolului PCRM denunţă acordul cu UE şi tentativele internaţionale pentru "desfiinţarea" Republicii Moldova

Vladimir Voronin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Într-un comunicat citat de site-ul KyivPost, Partidul Comuniştilor din R.Moldova cere comunităţii internaţionale să înceteze acţiunile care ar avea drept scop "reîmpărţirea Europei şi desfiinţarea Republicii Moldova".

"Prin lansarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, R.Moldova a pierdut imediat suveranitatea în materie de politică externă, comerţ intern şi internaţional şi securitate", precizează PCRM.

"Guvernul condus de Iurie Leancă a vândut în mod deschis Republica Moldova sclaviei geopolitice, divizând ţara pe linia Nistrului, transformând o mică ţară europeană într-un câine de rasă mixtă, antirus, aflat în lesa Uniunii Europene", precizează PCRM.

"Politica de umilire deschisă a ţării a fost continuată cu entuziasm de Curtea Constituţională de la Chişinău şi de Parlamentul României, care "au început practic în acelaşi timp procesul de dezmembrare internaţională a Republicii Moldova", adaugă PCRM.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici