Pe ce loc se află micuţa Lilibet Diana pe linia succesiunii la tron

  • Lilibet a devenit al optulea în linie la tron.
  • Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta.
  • Prinţul Harry, tatăl micuţei, este al şaselea în linie pentru tron.
1178 afișări
Imaginea articolului Pe ce loc se află micuţa Lilibet Diana pe linia succesiunii la tron

Pe ce loc se află micuţa Lilibet Diana pe linia succesiunii la tron

Meghan Markle şi prinţul Harry şi-au întâmpinat al doilea copil, o fetiţă pe nume Lilibet Diana. Şi, imediat, s-au refăcut calculele. Unde se încadrează micuţa în linia de succesiune regală?

Duminică, prinţul Harry şi Meghan Markle au dezvăluit că şi-au întâmpinat fiica vineri, 4 iunie, la spitalul Santa Barbara Cottage din Santa Barbara, California.

Au anunţat numele noului venit ca Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, cu Lilibet ales în cinstea străbunicii, Majestatea Sa Regina.

După ce s-a născut Lilibet, linia succesiunii regale s-a modificat. Lilibet a devenit al optulea în linie la tron. Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta şi stă în spatele fratelui ei Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron, iar în faţa lui se află tatăl său, prinţul Charles, care este primul la rând, fratele său William, care este al doilea la rând, nepotul său George care este al treilea la rând, nepoata sa Charlotte, care este al patrulea la rând, şi nepotul său Louis, care este al cincilea la rând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici