Pedofilii din Maryland nu au voie să iasă din casă de Halloween

Pedofilii din statul american Maryland sunt obligaţi să îşi pună pe uşă de Halloween un semn de avertizare cu un dovleac portocaliu pe care scrie "Fără bomboane" şi să nu iasă din casă, relatează Washington Times.

14 afișări
Imaginea articolului Pedofilii din Maryland nu au voie să iasă din casă de Halloween

Pedofilii din Maryland nu au voie să iasă din casă de Halloween

Cei aproximativ 1.200 de pedofili din statul american au început să primească, de săptămâna trecută, prin poştă semnul de hârtie, împreună cu o scrisoare în care li se explică cum ar trebui să se poarte pe 31 octombrie.

"Halloween este o ocazie unică pentru a le demonstra vecinilor că faci un efort sincer în a-ţi schimba direcţia în viaţă", se arată în scrisoare.

Pe lângă semnul care trebuie atârnat pe uşă, aceştia trebuie să stea acasă, să închidă luminile de afară şi să nu răspundă la uşă, potrivit instrucţiunile din scrisoare.

"Pentru că Halloween este o sărbătoaree în care mulţi copii interacţionează cu străinii, îngrijorarea părinţilor şi a altor membri ai comunităţii în ceea ce priveşte pedofilii din cartierele lor este evident mai mare în această perioadă a anului", a scris Patrick McGee, director interimar al Diviziei statului care se ocupă de persoanele eliberate condiţionat, în scrisoarea emisă din 1 octombrie.

Maryland s-a alăturat altor state din SUA în ce priveşte restricţiile în cazul condamnaţilor din cauza agresiunilor sexuale în ultimii ani.

În 2005, Maryland a început să le ceară infractorilor sexuali din Baltimore să stea în casă de Halloween. Anul trecut, programul a fost extins la nivel de stat şi infractorii au primit de la agenţi semnul de agăţat de uşă cu mesajul "Fără bomboane". Dacă nu respectă aceste instrucţiuni ei vor fi duşi în faţa instanţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici