Pensionari italieni, acuzaţi că au profitat de serviciile unor români care furau din magazine

Un grup de pensionari din oraşul italian Genova, cu vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani, este acuzat de folosirea serviciilor unor tineri români care furau diverse produse din magazine, pe care le vindeau apoi bătrânilor la jumătate de preţ, relatează Le Temps, în ediţia electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Pensionari italieni, acuzaţi că au profitat de serviciile unor români care furau din magazine

Pensionari italieni, acuzaţi că au profitat de serviciile unor români care furau din magazine (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Bătrânii, dintre care cel mai în vârstă, Ugo, are 96 de ani, au fost reţinuţi de carabienieri, în urmă cu câteva zile. Ei riscă să fie anchetaţi pentru tăinuire în legătură cu bunuri furate, alături de trei români şi alte şase persoane. O bătrână, în vârstă de 96 de ani, a declarat că a acţionat din necesitate. Bătrânii sunt suspectaţi, totodată, de organizarea unui mic trafic cu produse furate din supermarketuri în regiune.

De câteva săptămâni, magazinele din Genova erau jefuite de grupuri mici de persoane, adesea de români, care furau produse de menaj, bunuri alimentare şi alte obiecte mici. Intrigaţi, carabinierii i-au urmărit pe hoţi şi au descoperit astfel grupul de bătrâni, care-i aştepta în parc.

Bunurile furate erau vândute pe loc, la jumătate de preţ. "Ce vreţi? Cu pensia mea, nu mai pot face faţă", a declarat Ugo pentru cotidianul italian La Stampa, care a dezvăluit cazul, citat de Le Temps. "Nu am suficienţi bani pentru hrană (...) Eu, care am muncit toată viaţa şi mi-am plătit impozitele, nu mi-aş fi imaginat să ajung la 90 de ani să am probleme cu justiţia", a continuat acesta.

Ceilalţi bătrâni au făcut declaraţii similare. "Ieşeam în parcuri pentru a nu mai fi singuri şi pentru a vedea ce prieteni mai trăiesc. Ulterior, i-am întâlnit pe aceşti tineri. Ei ne aduceau marfa, pe care o cumpăram la jumătate de preţ. Astfel puteam să cumpărăm şi noi", a declarat un bătrân. "Cu 500 de euro pensie pe lună, nu reuşim să supravieţuim. Ne este foame şi aşa am căzut de acord", a continuat acesta.

În principal, complicii lor români le aduceau bătrânilor pâine, cafea, paste şi legume, dar şi busuioc pentru "pesto". Zvonul s-a răspândit, iar numărul "clienţilor" a crescut. Venind în parcuri, unii au început să ceară puţin somon, un flacon de parfum sau chiar produse electronice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici