Pensionarii au blocat pentru a doua zi circulaţia în centrul Chişinăului

Pensionarii au continuat miercuri să blocheze circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, declarând că vor protesta şi în zilele următoare, până când autorităţile vor anula noile tarife pentru transportul public de călători, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Pensionarii au blocat pentru a doua zi circulaţia în centrul Chişinăului

Pensionarii au blocat din nou circulaţia în centrul Chişinăului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape 2.000 de persoane au participat la proteste.

Spre deosebire de marţi, în faţa Primăriei din Chişinău s-au strâns mai multe persoane dintre cele care consideră că majorarea recentă a tarifelor este justificată. Aceştia nu au însă acces la microfonul protestatarilor, dar încearcă să poarte discuţii cu ei.

Cele două tabere discută despre raportul dintre salarii, pensii şi preţurile la produse şi servicii, termoficare, necesitatea reparării acoperişurilor blocurilor de locuit, a introducerii unor rute noi în transportul municipal. În timp ce în unele dintre grupurile formate se discută calm, în altele, dezbaterile sunt însoţite de strigăte şi înjurături.

Mai multor pensionari le-a fost luat cu forţa microfonul, iar unul chiar a fost bruscat de alţi participanţi la acţiune. Cei care exprimă opinii diferite sunt numiţi "provocatori", alături de primarul general Dorin Chirtoacă, el fiind la rândul său bruscat în prima zi de proteste, când a ieşit să discute cu mulţimea.

Comisarul general al municipiului Chişinău, Vladimir Botnari, a negat declaraţiile anterioare ale comisarului adjunct al sectorului Centru al capitalei, Lilian Luca, potrivit căruia politiştii vor interveni în cazul în care protestatarii vor bloca din nou circulaţia. Botnari a spus că în rândurile lor sunt persoane care au scopul de a provoca mulţimea. Aceştia sunt urmăriţi de poliţiştii infiltraţi între participanţi, care vor lua măsuri atunci când va fi cazul. Protestatarii sunt înconjuraţi de un cordon de poliţişti în civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici