Pensionarii "indignaţi" au protestat la Barcelona la sediul consulatului Germaniei

Zeci de pensionari ai unui colectiv ce aparţine mişcării "indignaţilor" au manifestat vineri la Barcelona, unde au intrat în incinta consulatului Germaniei pentru a cere "o salvare europeană a cetăţenilor".

130 afișări
Imaginea articolului Pensionarii "indignaţi" au protestat la Barcelona la sediul consulatului Germaniei

Pensionarii "indignaţi" au protestat la Barcelona la sediul consulatului Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii grupului "iaioflautas", expresie inspirată din cuvântul "iaio", care înseamnă bunic în catalană, purtau veste galben fluorescent care le caracterizează mişcarea şi afişau inscripţiile "Nu privatizării, împotriva corupţiei şi a speculaţiei".

Aceştia purtau pancarte pe care era scris "Spania nu este de vânzare", "Merkel, cadourile tale otrăvite", "Toţi suntem Grecia", "Şi pe mine cine mă salvează" şi au staţionat aproximativ o oră la sediul consulatului.

Aceştia au fost până la urmă primiţi de consulul adjunct căruia i-au înmânat un manifest solicitând "o salvare europeană pentru cetăţeni", în semn de protest faţă de salvarea europeană a băncilor spaniole.

În acelaţi timp, liderii germani, italieni, francezi şi spanioli erau reuniţi la Roma pentru un minisummit, cu scopul de a încerca să ajungă la un compromis asupra mijloacelor de luptă împotriva crizei în zona euro.

Manifestanţii au defilat apoi până la Plaza de Catalunya, în centrul capitalei catalane, în spatele unei mari pancarte albe pe care era scris: "Nu reducerilor în serviciile publice: sănătate, educaţie, transporturi publice, pensii".

Grupul "iaioflautas" s-a constituit la Barcelona şi în mai multe oraşe din Spania ca urmare a mişcării "indignaţilor", formată în mai 2011.

Aceştia au organizat în ultimele săptămâni mai multe manifestaţii la adresa lumii bancare, mai ales la adresa Bankia, banca spaniolă naţionalizată, care va profita de o salvare publică de 23,5 miliarde de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici