Pentagon: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, este încă în viaţă

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, este încă în viaţă şi deţine controlul asupra grupării islamiste, în pofida numeroasele atentate asupra sa, a comunicat Pentagonul, citat de The Independent.

1853 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, este încă în viaţă

Pentagon: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, este încă în viaţă

Deşi nu a fost niciodată confirmat, la începutul lunii decembrie s-a vehiculat faptul că liderul Stat Islamic ar fi fost ucis.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a infirmat însă aceste speculaţii, declarând că agenţiile de securitate americane consideră că ”al-Baghdadi este încă în viaţă şi deţine controlul asupra organizaţiei teroriste”.

Tot la începutul lunii decembrie, Statele Unite a dublat recompensa pentru capturarea lui Abu Bakr al-Bagdadi, aceasta ajungând în prezent la suma de aproape 24 de milioane de euro.

Abu Bakr Al-Baghdadi, un irakian al cărui nume real este Ibrahim al-Samarrai, s-a declarat calif în teritorii din Irak şi Siria acum doi ani.
Nu se ştie exact unde se află liderul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic. Conform unor surse, liderul terorist ar fi în zona oraşului irakian Mosul, aflat sub controlul organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului şi în nord-estul Siriei, unde a proclamat un califat. Filiale Stat Islamic există şi în nordul Egiptului, în sud-estul Afganistanului şi în nordul Libiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici