Reţeaua Stat Islamic intensifică activităţile în Afganistan, avertizează Rusia, Pakistan şi China

Influenţa reţelei teroriste Stat Islamic este în creştere în Afganistan, unde situaţia de securitate se deteriorează, avertizează Rusia, China şi Pakistan în cursul unei reuniuni desfăşurate la Moscova, relatează site-ul agenţiei Reuters.

915 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Stat Islamic intensifică activităţile în Afganistan, avertizează Rusia, Pakistan şi China

Reţeaua Stat Islamic intensifică activităţile în Afganistan, avertizează Rusia, Pakistan şi China (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)

"Rusia, China şi Pakistanul au exprimat preocupări speciale în legătură cu intensificarea activităţilor reţelei teroriste Stat Islamic în Afganistan", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al reţelei teroriste Stat Islamic.

Reprezentanţii Pakistanului, Chinei şi Rusiei s-au întâlnit marţi, pentru consultări, la Moscova.

"Cele trei ţări au constatat deteriorarea situaţiei de securitate în Afganistan", a subliniat Zaharova.

Reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului şi în nord-estul Siriei, unde a proclamat un califat. Filiale Stat Islamic există şi în nordul Egiptului, în sud-estul Afganistanului şi în nordul Libiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici