Pentagon: Salariile trupelor terestre, în pericol

Pentagonul a avertizat, marţi, că armata terestră americană nu va mai fi în măsură să îşi plătească militarii după data de 15 iunie în cazul în care Congresul nu aprobă imediat deblocarea de noi fonduri.

15 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Salariile trupelor terestre, în pericol

Pentagon: Salariile trupelor terestre, în pericol (Imagine: Mediafax Foto)

Acesta este ultimul episod dintr-o serie de dispute survenite între Congresul dominat de democraţi şi administraţia Bush pe tema alocării unei sume de 108 miliarde de dolari, din bugetul pe anul fiscal 2008, destinate finanţării operaţiunilor militare americane din Irak şi Afganistan.

"Nu vom mai avea bani pentru a plăti soldaţii după 15 iunie, decât dacă Congresul acţionează, fie pentru aprobarea unei extinderi bugetare, fie pentru autorizarea noastră să efectuăm transferuri financiare", a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

"Pentru moment, nu dispunem de autoritatea de a plăti soldaţii după 15 iunie", a adugat acesta.

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a trimis săptămâna trecută o scrisoare Congresului pentru a încuraja congresmenii să voteze această extindere bugetară înainte de Memorial Day, celebrată la 26 mai în memoria militarilor americani care şi-au pierdut viaţa în conflictele armate.

"În cazul în care Congresul nu acordă cele 108 miliarde de dolari în următoarele săptămâni, majoritatea militarilor noştri care luptă în Irak şi Afganistan nu vor fi plătiţi iar progresele importante care au fost realizate vor fi compromise", a avertizat Morrell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici