Pentagonul a elaborat un ghid de supravieţuire în cazul unei apocalipse cu zombie

Pentagonul a elaborat un ghid de supravieţuire în cazul unei apocalipse cu zombie, cu scopul de a "conserva sanctitatea vieţii umane" pentru toţi "oamenii non-zombie".

3834 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a elaborat un ghid de supravieţuire în cazul unei apocalipse cu zombie

Pentagonul a elaborat un ghid de supravieţuire în cazul unei apocalipse cu zombie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Informaţia despre planurile făcute de Pentagon de a rezista în faţa unui atac al "morţilor-vii" provin dintr-un document neclasificat, obţinut de publicaţia Foreign Policy, denumit "CONOP 8888" - cunoscut şi sub denumirea "Counter - Zombie Dominance", informează dailymail.co.uk.

Documentul a fost redactat pe 30 aprilie 2011 şi reprezintă un rezumat detaliat despre felul în care oamenii trebuie să lupte contra mai multor tipuri de zombie.

Potrivit acestui ghid, "cel mai rău scenariu" se referă la un atac al zombie-lor, în care "mexorţii-vii" mâncători de oameni îi infectează pe aceştia foarte repede, lăsând rasei umane foarte puţin timp la dispoziţie pentru a reacţiona adecvat.

Acelaşi document vorbeşte şi despre "CZ", un termen ce desemnează "găinile zombie".

"Deşi pare ridicol, acesta este de fapt singurul tip de zombie despre care s-a dovedit că există cu adevărat", afirmă autorii raportului.

"Aşa-zisele «găini zombie» se referă la găinile bătrâne care nu mai pot să facă ouă şi sunt eutanasiate de fermierii americani cu monoxid de carbon, apoi îngropate, iar ele revin la suprafaţă scormonind pământul cu ghearele", se afirmă în documentul CONOP 8888.

Alte posibile atacuri asupra rasei umane le include pe cele ale "zombie-lor magici malefici", creaţi prin experimente oculte, cele ale "zombie-lor vegetarieni", care consumă doar produse vegetale, neameninţând astfel viaţa umană, şi cele ale "zombie-lor din spaţiu".

Raportul afirmă că "acest plan nu a fost conceput ca o glumă" şi îşi are originea în planurile unor militari din Omaha, un oraş din statul american Nebraska, care au dorit un scenariu pentru o situaţie de urgenţă naţională.

Ei au conceput planul unui atac al zombie-lor în cadrul căruia au antrenat populaţia civilă pentru a o ajuta să supravieţuiască într-o lune post-apocaliptică, iar desfăşurările de forţe militare au reprezentat un factor important în acest plan.

"Documentul este un instrument de antrenament, folosit în exerciţiile militare, în timpul cărora recruţii învaţă conceptele de bază ale planurilor militare, prin intermediul unui scenariu fictiv. Acest document nu reprezintă un plan al Comandamentului Strategic al Statelor Unite", a explicat Pamela Kunze, căpitan în Marina americană, într-un e-mail adresat publicaţiei Foreign Policy.

În cinematografie, nu este deloc un fapt neobişnuit ca armata să fie chemată pentru a salva lumea de atacurile zombie-lor. În comedia "Shaun of the Dead" din 2004, soldaţii ajung exact la timp pentru a-l salva pe eroul principal.

În 2012, trupele americane s-au antrenat pe baza unui scenariu bazat pe o falsă invazie cu zombie.

Sute de militari, poliţişti şi angajaţi din domeniul medical au participat la acel exerciţiu militar inspirat din filmele cu zombie de la Hollywood în cadrul programului de antrenare a lor pentru situaţii de urgenţă.

În acel exerciţiu militar, denumit "Zombie Apocalypse", un personaj de rang înalt este prins într-un sat, înconjurat de zombie, în momentul în care o bombă explodează.

Personajul de rang înalt este rănit, iar echipa lui de securitate trebuie să traverseze oraşul, în timp ce îi împuşcă pe acei zombie invadatori.

La un moment dat, unul dintre bodyguarzi este rănit de zombie şi trebuie transportat la o unitate medicală mobilă pentru a fi decontaminat şi tratat.

Pentagonul nu este singura organizaţie care a alcătuit astfel de planuri.

În 2012, Marea Britanie a alcătuit şi ea un plan naţional de supravieţuire în cazul unui atac al zombie-lor, ca răspuns la o solicitare venită din rândul societăţii civile.

O solicitare ce a avut la bază legea britanică Freedom of Information a evidenţiat un nivel surprinzător de pregătire a autorităţilor britanice pentru această eventualitate.

Ministerul Apărării nu va conduce acţiunea de stopare a unui astfel de atac, precizează Daily Telegraph, întrucât acest rol revine cabinetului premierului britanic, care coordonează planurile guvernamentale de urgenţă.

Ministerul Apărării a răspuns acelei solicitări publice în felul următor: "În eventualitatea unui incident apocaliptic (cu zombie), orice plan de reconstrucţie şi readucere a Marii Britanii la gloria ei de dinainte de atac va fi condus de cabinetul premierului şi, de aceea, orice activitate de pre-planificare ar trebui să aibă loc în acelaşi cabinet. Rolul Ministerului Apărării în cazul unui astfel de eveniment va consta în asigurarea suportului militar pentru autorităţile civile, nu în conducerea operaţiunilor militare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici