Pentagonul anunţă că analizează "ajustarea" sprijinului militar oferit kurzilor sirieni

Pentagonul a anunţat că analizează "ajustarea" sprijinului militar oferit miliţiilor kurde siriene, fără însă să precizeze că SUA vor sista transferurile de arme, sugerând în schimb că o decizie în acest sens va depinde de condiţiile din teatrul de război, informează site-ul agenţiei Reuters.

341 afișări
Imaginea articolului Pentagonul anunţă că analizează "ajustarea" sprijinului militar oferit kurzilor sirieni

Pentagonul anunţă că analizează "ajustarea" sprijinului militar oferit kurzilor sirieni

"Analizăm ajustările sprijinului militar oferit partenerilor noştri kurzi din prisma necesităţilor militare pentru înfrângerea ISIS (Stat Islamic) şi a eforturilor de stabilizare care să prevină revenirea ISIS", a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Preşedintele american Donald Trump l-a informat pe omologul său turc, Recep Erdogan, că Statele Unite nu vor mai furniza arme miliţiilor kurde din Siria care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara.

Trump i-a transmis vineri acest mesaj lui Erdogan în cursul unei conversaţii telefonice "productive", potrivit Preşedinţiei turce.

În cursul zilei de luni, vicepremierul turc Bekir Bozdag a afirmat că discuţia telefonică de vineri între Trump şi Erdogan a reprezentat un punct de cotitură în relaţiile tensionate dintre cele două ţări, şi a subliniat că Washingtonul trebuie să-şi îndeplinească promisiunea de a sista aprovizionarea cu arme a kurzilor sirieni.

În ultimele luni, gruparea kurdă Unităţile Populare de Apărare (YPG), împreună cu miliţii arabe aliate, a preluat controlul asupra unei regiuni întinse din estul Siriei în urma luptelor împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, eliberând inclusiv oraşul Raqqa, fosta capitală de facto a organizaţiei teroriste.

Ankara consideră YPG drept o ramură a organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerată drept teroristă în SUA, UE şi Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici