Pentagonul BLOCHEAZĂ pe reţelele sale informaţiile dezvăluite de Snowden

Departamentul american al Apărării blochează pe calculatoarele sale informaţiile dezvăluite de Edward Snowden, un fost consultant NSA căutat de Washington, cu scopul de a nu compromite informaţii clasificate, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

1132 afișări
Imaginea articolului Pentagonul BLOCHEAZĂ pe reţelele sale informaţiile dezvăluite de Snowden

Pentagonul BLOCHEAZĂ pe reţelele sale informaţiile dezvăluite de Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă un site decide să posteze online informaţii pe care Departamentul le consideră clasificate, aceste date vor fi filtrate şi nu pot fi accesate pe reţele militare, atât timp cât vor rămâne clasificate", a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Damien Pickart, reacţionând astfel faţă de o informaţie publicată de ziarul britanic The Guardian.

Ziarul britanic a dezvăluit împreună cu The Washington Post metode de interceptare a comunicaţiilor de către Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) divulgate de Snowden.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, armata americană "nu blochează niciun site de Internet", ci "adoptă în mod sistematic măsuri cu scopul de a preveni divulgarea neautorizată de informaţii clasificate pe reţelele sale neclasificate".

Pentagonul utilizează filtre automate pentru a împiedica informaţii considerate sensibile pe site-uri să apară pe calculatoare militare.

Pentagonul "nu blochează accesul publicului american la site-uri", a insistat purtătorul de cuvânt, subliniind că acest lucru ar reprezenta o atingere la adresa vieţii private şi libertăţilor publice.

Atunci când WikiLeaks a dezvăluit sute de mii de telegrame diplomatice americane, în 2010, Pentagonul a aplicat, de asemenea, filtre pentru a împiedica accesul la aceste informaţii prin intermediul unor reţele militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici