Pentagonul: Dâra misterioasă apărută pe cer în California provine de la un avion

Pentagonul pare să fi elucidat, miercuri, enigma dârei misterioase apărute luni pe cerul Californiei, aceasta fiind generată de vaporii de apă rezultaţi în urma trecerii unui avion şi nu de o rachetă, aşa cum se presupunea.

44 afișări
Imaginea articolului Pentagonul: Dâra misterioasă apărută pe cer în California provine de la un avion

Pentagonul: Dâra misterioasă apărută pe cer în California provine de la un avion

Televiziunea locală KCBS a difuzat imagini cu o dâră de fum albicioasă apărută pe cerul oraşului Los Angeles luni seara şi care părea să fi plecat de la sol. Aceste imagini au condus la ipoteze privind lansarea unei rachete.

"Nu există niciun element care să arate că ar fi vorba despre altceva decât despre un avion", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul David Lapan.

Pentagonul a mobilizat mijloace importante pentru a elucida misterul: examinarea minuţioasă a înregistrării video, datele înregistrate de radarul administraţiei aviaţiei civile americane (FAA), folosirea mijloacelor militare de depistare a rachetelor, o anchetă în cadrul administraţiei.

Elementele furnizate de FAA arată că "nu exista niciun obiect neidentificat care să se deplaseze rapid în această zonă în momentul respectiv", a precizat colonelul Lapan.

Erau, dimpotrivă, "zboruri comerciale", a adăugat el, şi nu a fost semnalat niciun incident. "Prin urmare, toate aceste elemente coverg către ceea ce credem: că este vorba despre o dâră de vapori provenind de la un avion".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici