Pentagonul informează că forţele speciale americane efectuează operaţiuni antiteroriste în Libia

Membri ai forţelor speciale americane efectuează de circa un an operaţiuni terestre şi aeriene în Libia, împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, activităţile militarilor SUA fiind coordonate din sudul Italiei, informează CNN.

1826 afișări
Imaginea articolului Pentagonul informează că forţele speciale americane efectuează operaţiuni antiteroriste în Libia

Pentagonul informează că forţele speciale americane efectuează operaţiuni antiteroriste în Libia

Membri ai forţelor speciale americane sunt staţionaţi pe insula italiană Pantelleria (Sicilia), de unde lansează periodic operaţiuni terestre sau aeriene împotriva poziţiilor teroriste din nordul Libiei.

Doisprezece militari americani au construit o bază temporară la periferia oraşului libian Misrata, de unde sunt trimişi constant în misiuni contra organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Prezenţa militarilor americani în Libia a fost confirmată miercuri de Pentagon, instituţia explicând că misiunile antiteroriste au loc în oraşele Tripoli şi Misrata.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă teritorii în nordul Libiei, în nordul Egiptului, în nord-estul Siriei şi în nord-vestul Irakului, unde a proclamat "un califat". Libia se confruntă cu o situaţie de anarhie după înlăturarea regimului Muammar Kadhafi, în anul 2011.

Potrivit serviciilor de securitate occidentale, în Libia sunt între 4.000 şi 6.000 de combatanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici