Pentagonul nu intenţionează să preia controlul porturilor sau aeroporturilor georgiene

Pentagonul a declarat miercuri că nu intenţionează să preia controlul asupra porturilor sau aeroporturilor georgiene în cadrul misiunii umanitare, contrazicând aparent declaraţiile preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili.

14 afișări
Imaginea articolului Pentagonul nu intenţionează să preia controlul porturilor sau aeroporturilor georgiene

Pentagonul nu intenţionează să preia controlul porturilor sau aeroporturilor georgiene

"Nu intenţionăm şi nici nu avem nevoie să preluăm controlul vreunui port sau aeroport pentru a desfăşura această misiune", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, Geoff Morrell.

Într-o intervenţie televizată, Saakaşvili a declarat că anunţul preşedintelui George W. Bush privind ajutorul umanitar furnizat persoanelor afectate de conflcitul dintre Georgia şi Rusia înseamnă că porturile şi aeroporturile vor fi controlate de Departamentul american al Apărării.

"Aceasta nu este viziunea noastră asupra situaţiei", a declarat Morrell. "În acest moment ne concentrăm pe trimiterea de ajutor umanitar persoanelor care au nevoie de el în Georgia", a continuat el.

Un avion C-17 a ajuns în Georgia şi va fi urmat în zilele următoare de mai multe aeronave militare americane şi de nave care vor transfera ajutor umanitar şi medicamente, a declarat Casa Albă după anunţul lui Bush.

"Rolul armatei Statelor Unite este strict de facilitare a transferului de asistenţă umanitară persoanelor afectate de acest conflict", a declarat Morrell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici