Pentagonul, obligat prin lege să achiziţioneze exclusiv steaguri 'Made in USA"

Steagurile americane urmează să fie de-acum înainte exclusiv "Made în USA", prevede o nouă legislaţie, care impune Departamentului Apărării să achiziţioneze numai steaguri produse în Statele Unite.

179 afișări
Imaginea articolului Pentagonul, obligat prin lege să achiziţioneze exclusiv steaguri 'Made in USA"

Pentagonul, obligat prin lege să achiziţioneze exclusiv steaguri 'Made in USA" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pentagonul este un important "consumator" de steaguri, care flutură la pupa navelor, la baze sau sunt folosite în cadrul sărbătorilor ori ceremoniilor de înhumare a militarilor ucişi în luptă.

La presiunea congresmenului democrat Mike Thompson, în a cărui circumscripţie se află un fabricant de steaguri, Congresul a adoptat un amendament pentru ca atât fabricarea, cât şi pânza utilizată să fie americane.

"Bărbaţii noştri şi femeile noastre în uniformă ar trebui să servească sub steaguri făcute în Statele Unite", pleda el săptămâna trecută, pe pagina de Facebook.

Subsecretarul Apărării însărcinat cu achiziţiile Richard Ginman a implementat această nouă politică de achiziţii printr-un memorandum pe care l-a transmis vineri către diversele servicii, potrivit Pentagonului.

Această dispoziţie cu privire la steaguri se aplică doar Departamentului Apărării şi nu întregului Guvern american. Ea a fost integrată în "Amendement Berry" din 1941, care impune Pentagonului, fără derogare, să se aprovizioneze în Statele Unite cu o serie de produse, inclusiv hrană şi uniforme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici