Pentagonul, precaut în contextul epidemiei de coronavirus. Delegaţia pentru salonul aviatic de la Singapore a fost redusă

Pentagonul şi-a redus dimensiunea delegaţiei care va călători săptămâna viitoare la salonul aviatic de la Singapore, iar companiile din domeniul apărării Lockheed Martin şi Raytheon au anunţat că nu vor mai participa din cauza epidemiei de coronavirus din Asia, transmite Reuters.

603 afișări
Imaginea articolului Pentagonul, precaut în contextul epidemiei de coronavirus. Delegaţia pentru salonul aviatic de la Singapore a fost redusă

Sursa: Profimedia Images

Airbus şi Boeing, doi dintre cei mai mari expozanţi, au anunţat sâmbătă că vor participa în continuare la eveniment dar că îşi vor ajusta prezenţa din cauza circumstanţelor, fără a oferi detalii suplimentare. Boeing a mai precizat pentru CNBC că va fi "un participant activ", cel mai probabil la secţiunea de comerţ a salonului ce se ţine odată la doi ani.

Ambele companii trebuiau să trimită unii din cei mai importanţi directori la eveniment, cel mai mare din domeniul aviaţiei şi apărării din Asia. Însă Singapore a ridicat vineri alerta pentru epidemia de coronavirus la cod portocaliu, acelaşi nivel de alertă atins în vremea pandemiei de SARS din 2003.

Pentagonul a anunţat că Ellen Lord, sub-secretar de stat al Apărării americane, nu va mai participa la eveniment "din cauza circumstanţelor extenuante". Lord este şeful programului de înzestrare al Pentagonului şi era liderul delegaţiei americane ce trebuia să călătorească la Singapore. Alţi lideri ai Apărării americane, inclusiv oficiali militari, încă plănuiesc să participe.

Organizatorii au anunţat că salonul aviatic şi de apărare va avea loc conform calendarului, între 11 şi 16 februarie. Însă numărul vizitatorilor este posibil să fie limitat de către autorităţi după ce Singapore a confirmat vineri încă trei cazuri de infecţie cu coronavirus la persoane care nu au călătorit în China şi care nu au avut nici contact cu alte persoane care s-au întors recent din China.

Lockheed Martin a fost prima companie importantă din domeniul apărării care a anunţat că nu va participa la show din cauza epidemiei de coronavirus. Lockheed a „stabilit că decizia este în interesul angajaţilor şi s-a aliniat deciziei Departamentului Apărării din SUA de a-şi reduce prezenţa”, potrivit unui comunicat.

Raytheon a decis la rândul său să anuleze participarea „din cauza crizei de sănătate din regiune”.

Producătorii de avioane de clasă business Bombardier, Textron şi Gulfstream, deţinută de General Dynamics, au anunţat anterior că nu vor mai fi prezenţi în Singapore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici